Kebabbroodje

door | 16 jun 2019 | lunch, ontbijt, oven, recept, tussendoortje, varken, vlees

Vaderdag… Wij doen eigenlijk niet echt aan vader- en moederdag. Als de kinderen nog op ’t kinderdagverblijf of in de onderbouw zitten, dan zijn die zelfgemaakte knutsels en knullige rijmpjes wel leuk. Als ze écht zelf gemaakt zijn, natuurlijk, en niet 30 knutsels van de juf voor alle papa’s.
Maar als je tegenwoordig de reclames mag geloven, dan begrijpt je vader pas écht dat je van ‘m houdt als je een barbecue, biertap, grasmaaier, betonboor, nieuwe racefiets, smartwatch, of een ander hip gadget van minstens een paar honderd euro voor ‘m koopt… Daar doen wij niet aan mee. Onze papa krijgt regelmatig een knuffel en een kus, soms een grote mond, geïrriteerde zucht of een eye-roll, vaak een boks of een high five en af en toe een dankbare of trotse blik. Gewoon spontaan, op al die andere dagen van het jaar. En dat zegt meer dan duizend hippe gadgets bij elkaar.
Maar een lekker ontbijt-op-bed op zijn tijd, daar is natuurlijk niks mis mee, en dan vooral met iets wat hij écht lekker vindt. En dus verrasten we onze liefste papa van de hele wereld met een Kebabbroodje. Niet een broodje kebab, maar een kebabbroodje! Als in: saucijzenbroodje en frikandelbroodje, maar dan met kebab in plaats van saucijs of frikandel. Hij vond het héérlijk!

Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg (diepvries)
400 gram kebabvlees (kan ook gyros of shoarma-reepjes, natuurlijk)
knoflooksaus
paneermeel
1 ei
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze los van elkaar op het aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien.


Verhit in een pan een scheutje olie en bak daarin de kebabreepjes gaar, in ongeveer 6 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Pak een plakje ontdooid bladerdeeg, haal het plastic velletjer eraf en leg het met de plakkerige kant naar boven. Strooi er wat paneermeel op (ongeveer een halve theelepel), doe daar een paar eetlepels kebab op en doe er een wat knoflooksaus over.

Pak de punten van het plakje bladerdeeg en duw die tegen elkaar, zodat je een rechthoekig broodje krijgt. Duw het randje aan, aan alle drie de kanten, en duw daarna de zijkanten met een vork dicht. Breek het ei in een schaaltje en klop het ei los. Bestrijk de kebabbroodjes licht met wat ei.


Zet de bakplaat ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *