Kip met spek en banaan

door | 5 jul 2019 | aardappel, avondeten, banaan, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kip, oven, ovenschotel, recept, varken, vlees

Op verzoek van dochterlief aten we nog een keer: “Kip met spek en banaan”. Dat heeft eigenlijk al eens op mijn blog gestaan, maar dan de bewerkelijke versie: kiprolletjes met spek en banaan. Dit is de makkelijke, snelle en iets minder fancy versie. Maar wél nog steeds lekker!
Haha, nu ik stukje zit te typen, zie ik opeens dat ik helemaal de mais ben vergeten. Oeps, wat dom! Die hoort er eigenlijk ook nog door. Nou ja, we hebben het geen van allen gemist, dus zónder de mais was het ook gewoon lekker.

Ingrediënten
300 gram kipfiletstukjes
125 gram spekreepjes
1 pot witte bonen
2 bananen
200 ml kookroom
1 zak minikrieltjes (450 gram)
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een scheutje olie. Doe de krieltjes in de ovenschaal. Giet de witte bonen af en doe ze ook in de ovenschaal. Doe de kipblokjes en spekreepjes erbij. Pel de bananen en snij die in stukken en doe die in de ovenschaal.

Giet de kookroom erbij, strooi er wat peper en zout over en roer alles goed door.


Zet de ovenschaal ongeveer een 35-40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *