Risotto van parelcouscous met artisjok

door | 8 jul 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, recept, snel, vegetarisch

Deze risotto is van couscous in plaats van risotto rijst. Het recept heb ik uit De Dikke Vegetariër. Het was me bij het maken van de boodschappenlijst niet opgevallen, maar er zit geen kaas in. Ik geloof niet dat ik al eens eerder risotto heb gemaakt zonder (parmezaanse) kaas. Maar dat kan dus ook! Dan is het gewoon nog steeds lekker hartig en smeuiig.
Lone en ik vonden het erg lekker! Man- en zoonlief vonden het -geloof ik- niet zo. Maar dat lag aan de artisjokken en niet zozeer aan de couscous of (het ontbreken van) de kaas… 

Ingrediënten
200 gram parelcouscous
2 klontjes boter (50 gram)
1 ui
4 bosuitjes
1 blik artisjokharten
50-100 ml room
1 theelepel gedroogde marjolein
1 glas witte wijn
2-3 bouillontabletten (groentebouillon en/of paddestoelenbouillon)
olijfolie
1 paar takjes basilicum of peterselie als garnering

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snij de bosuitjes in ringetjes. Smelt de boter met een scheutje olie in een braadpan. Bak de uien en de bosuitjes tot ze zacht zijn. Voeg dan de couscous toe en bak die een paar minuten mee, tot de couscous een beetje begint te glanzen.


Voeg de marjolein en de witte wijn toe. Blijf roeren, tot de wijn is opgenomen. Kook intussen water in de waterkoker en los in nét iets minder dan een halve liter één van de bouillontabletten op.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer regelmatig. Voeg steeds pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Maak nieuwe bouillon als de eerste halve liter op is. Na ongeveer een kwartier is de couscous gaar. Giet de artisjokharten af, en snij ze in kwarten.  Roer dan de artisjok-kwarten door de risotto en warm even door. Roer vlak voor het serveren de room erdoor.

Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum of een takje peterselie.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *