Wittekoolstamppot met blauwe bessen

door | 13 jul 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, recept, stamppot, vegetarisch, zoet

Dit bedenk je niet!!! Een stamppot van witte kool, met steranijs, kaneel, cruesli en blauwe bessen? Maar toen ik dit recept zag in de Stamppotbijbel (van Werner Drent), wist ik meteen dat ik het móest proberen! Het was wel een beetje een dit-kan-héérlijk-worden-of-niet-te-eten-recept… Het was gelukkig dat eerste: het was hartstikke lekker! Een beetje vreemd, maar wél lekker!
De stamppot is vegetarisch en door de cruesli en de blauwe bessen als topping mis je het vlees (of de kaas) absoluut niet. Als je wilt kun je het zelfs heel makkelijk vegan maken, door de boter te vervangen door margarine.

Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen
1 witte kool
1 steranijs
1 kaneelstokje
100 gram cruesli
150 gram blauwe besssen
100 ml ongezoete amandelmelk
klontje gezouten roomboter
zout en peper

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Haal de buitenste bladeren van de kool en snij de kool in vieren. Snij de stronk uit de kool en snij de kool in reepjes. Doe de aardappelen en de koolreepjes met de steranijs en het kaneelstokje in een grote pan met water en kook het in ongeveer 20 minuten gaar.


Als de aardappelen gaar zijn, haal dan de steranijs en het kaneelstokje uit de pan en giet de kool en aardappelen af. Stamp de kool en aardappelen fijn met een pureestamper. Doe het klontje boter erbij. Verwarm de amandelmelk even een minuutje in de magnetron en giet het bij de stamppot. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.


Schep de stamppot op een bord en strooi er een handje cruesli en een handje blauwe bessen over.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *