Guacamole

door | 14 jul 2019 | mexicaans, recept, salade, snel, tussendoortje, vegetarisch

Gisteravond hadden we gezellig spelletjesavond. De keuze viel op (Kolonisten van) Catan, want Free had hard zitten rekenen. Hij had een heel overzicht gemaakt in een schrift met hoe groot (of klein) de kans op grondstoffen was op élk plekje op het bord. En hij wilde dolgraag zijn theorie uitproberen. Als wij een goede plek kozen, dan hoorden we dat meteen. Het plekje dat ik koos was middelmatig. Hijzelf koos natuurlijk twee goede plekken als startpositie. En hij won! Ruim! Nou wint hij sowieso al vaak, maar deze keer kwam het natuurlijk doordat hij nu het spelletje helemaal door heeft.  Na Catan hebben we nog een potje Munchkin Marvel gedaan. En dat won hij ook al. De geluksvogel…
Voor erbij had ik lekker guacamole gemaakt. Daar hebben we onder het spelen heerlijk van zitten smikkelen. Lekker op vers stokbrood en nacho cheese chips.

Ingrediënten
4 avocado’s
4 trostomaten
2 sjalotjes
1 rode peper (of 2 als je van heel pittig houdt)
1 bolletje soloknoflook (of 2-3 tenen)
1 bosje koriander
1 limoen
zout & peper
(stokbrood en/of tortilla chips)

Bereiding
Was de tomaten, snij ze doormidden en snij de harde steelaanzet eruit. Snij de tomaten daarna in kleine stukjes. Pers de knolfook erboven uit. Snij de avocado’s doormidden om de pit heen en draai de twee helften van elkaar af. Snij de helften nogmaals door haal de pit er uit. Trek de schil van de avocado af (als de avocado goed rijp is, gaat dat makkelijk). Snij 3 van de 4 avocado’s in stukjes. Pel en snipper de sjalotjes.
Snij de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in dunne reepjes.
Doe laatste avocado, in grove stukken, samen met de takjes koriander in de keukenmachine en pulse tot je hele fijne stukjes hebt. Pers het sap uit de limoen.

Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer door met een vork tot je een lekker smeuiig mengsel hebt. Prak indien nodig nog wat stukjes avocado fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe (proef regelmatig). Zet de avocado tot gebruik in de koelkast.
Serveer met stokbrood en/of tortilla chips.
Én een bord- of kaartspel… 😉

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *