Smoothie

door | 21 jul 2019 | banaan, ontbijt, recept, snel, tussendoortje, vegan, vegetarisch, zoet

Vandaag een heerlijk smoothie recept voor ’t ontbijt. Deze, met banaan-peer-sinaasappelsap als basis, is gewoon de áller-lekkerste smoothie! Die spinazie heb ik er later bij bedacht, voor wat extra groenten. Soms doe ik er andijvie in, in plaats van spinazie, maar dat geeft een beetje een bittere na-smaak. Dus spinazie is beter.
Die basis-combi van banaan-peer-sinaasappelsap heb ik van heel (héél) vroeger. Toen ik met mijn beste vriendin ging dansen in De Melkweg. In de hal stond een tafeltje waar ze deze smoothies verkochten. Ik weet eigenlijk niet meer of ze ook andere verkochten. Wij namen in ieder geval deze altijd. Nou ja, “altijd”… nu klinkt ’t misschien alsof ik een enorm feestbeest was, maar dat is niet zo, hoor. San ging wel vaker uit in Amsterdam, maar ik ging meestal alleen mee als San’s lievelings DJ (DJ Per) draaide.
En nu moet ik er niet meer aan denken om een nacht door te halen en is dochterlief bijna net zo oud als ik tóen was. #waarblijftdetijd

Ingrediënten
1 banaan
1 peer
250 ml sinaasappelsap
een flinke hand verse spinazie (gewassen)

Bereiding
Pel de banaan en breek die in een paar stukken en doe ze in een blender. Snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en het steeltje en snij de kwarten in stukken. Doe de stukken (met schil en al – goed voor de vezels!) in de blender.

Giet de sinaasappelsap erbij en doe de spinazie bovenop. Pureer de banaan, peer en spinazie in de blender.
Schenk in vier glazen!

Drink smakelijk!

1 Reactie

  1. San

    Oooh, dat was ik vergeten dat we hier smoothies dronken. Dat is zo! Was een bar vol met gezonde dingen, altijd zo fijn om ’s nachts ook iets gezonds te kunnen eten en drinken. Ik kocht ook altijd kruidenthee daar. Wilde tijden, hoor. 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *