Komkommer-dille ijs en zalige zoete aardappel puree

door | 31 jul 2019 | aardappel, avondeten, tussendoortje, vlees, zoet

Na Herzberg zijn we naar Königstein, bij Dresden, doorgereisd, naar onze vrienden Joris en Christina. Ze wonen in het allerschattigste vakwerk huisje dat je ooit hebt gezien: aan de voet van een berg, naast een beekje en met een heerlijke bloemen tuin. En van binnen is het huisje nog schattiger dan van buiten, met witte muren en van die mooie oude balken. Het is echt een klein paradijsje!Het huis is gebouwd in 1717 en op dit moment wordt het dak aan de bergzijde vervangen. De eerste nacht hebben we in huis gelogeerd (gelukkig maar, want het heeft enorm hard geregend), maar inmiddels hebben we de tent opgezet in de tuin achter het huis.De eerste dag zijn we naar Pirna geweest, een stadje in de buurt.We hebben er ijs gegeten bij een zaakje waar ze heerlijke zelfgemaakte ijs verkopen. Ik had limoen-basilicum en komkommer-dille ijs. En vooral die laatste was onwijs lekker. Klinkt misschien gek als smaak voor ijs: komkommer en dille, maar het was echt super lekker!Na onze wandeling in het stadje namen we nog een ijsje en toen nam ik weer deze…’s Avonds aten we zoete aardappel puree, sperziebonen met spek en zalm en/of een gehaktbal. Vooral die puree was onwijs lekker: zoete aardappel met kokosmelk en een (als ik het goed begrepen heb, mijn Duits is niet heel goed) snufje kaneel. Als we weer thuis zijn ga ik die zeker ook proberen te maken!Als afsluiting van de dag een kampvuur! Heerlijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *