Rucolastamppot met gegrilde watermeloen

door | 6 aug 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, recept, stamppot, vegetarisch

Vanavond weer voor het eerst gekookt, thuis. Gisteren hadden we diepvries-pizza, omdat we, na die hele-nacht-doorrijden, tegen etenstijd een beetje begonnen in te storten. Inmiddels zijn we wel weer een beetje bijgekomen. Vandaag hebben we de dakkoffer leeg gehaald en de kampeerspullen terug naar zolder gebracht.
Vanmiddag ben ik met Lone naar de nieuwe The Lion King film geweest. Free had geen zin om mee te gaan. Maar het was een mooie film, hoor!
Dit recept komt uit de Stamppotbijbel. Voor de kinderen heb ik de limoensap en koriander er los bij geserveerd. Free vond het niet lekker, zelfs niet zonder de koriander en limoen. Maar Edwin, Lone en ik vonden het wél erg lekker!

Ingrediënten
1 kilo aardappelen
100 ml melk
50 gram gezouten roomboter
250 gram rucola
1/2 (kleine) watermeloen
1 limoen
1 bosje koriander (15 gram)
zout en peper

Bereiding
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en spoel ze af. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
Pers intussen de limoen uit, en hak de koriander fijn.


Snij de halve watermeloen door, en snij de kwarten in plakken. Snij de schil eraf.
Als de aardappelen gaar zijn (prik er even in met een vork), giet ze dan af. Verwarm de melk even in de magnetron. Doe het klontje boter en de lauwwarme melk bij de aardappelen en stamp tot puree met een pureestamper.


Roer, in delen, de rucola door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper.


Laat een grilpan goed heet worden en bak daarin de watermeloen, zodat je mooie grill-streepjes krijgt.


Schep de rucola-stamppot op een bord, en leg er 2 (of 3) gegrilde stukken watermeloen op. Schep een theelepel limoensap over elke plak watermeloen, en strooi er daarna water versgeperste peper en koriander over.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *