Artisjoksoep

door | 8 aug 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, snel, soep

Een heerlijk, relaxed, rustig-aan-dagje, vandaag. Hebben jullie dat ook? Dat je het zo lekker vindt om weer thuis te zijn, na een vakantie? Écht, onze vakantie was héérlijk. En we hebben genoten! En toch geniet ik er zó van om weer thuis te zijn. Lekker weer in mijn eigen bed slapen! En weer mijn eigen keuken om in te koken!
Voor de lunch maakte ik deze artisjokkensoep. De meningen waren verdeeld. Nou ja, eerlijk gezegd waren Edwin, Free en Lone het er unaniem over eens dat het níet lekker was. Maar dat zag ik al een beetje aankomen, eigenlijk. Te zúúr. Ik vond het zelf wél lekker! Heel erg lekker, zelfs!

Ingrediënten
1 blik artisjokken
1 bouillontablet (kippenbouillon)
1/2 citroen
bieslook
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding
Doe 400 ml water, het vocht van de artisjokken en de bouillontablet in een pannetje en breng aan de kook. Snij de artisjokharten in kwarten. Pers het sap uit de halve citroen en voeg het citroensap toe aan de bouillon.
Voeg dan de artisjokken toe en warm even door. Rasp er ongeveer een 1/2 theelepel nootmuskaat over.
Breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn en roer die voor het serveren door de soep.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *