Bieten-kikkererwtencurry van de bakplaat

door | 14 aug 2019 | avondeten, curry, hoofdgerecht, oven, ovenschotel, recept, rijst, traybake, vegan, vegetarisch

Vandaag was mijn vrije woensdag en ik heb vanalles gedaan! Nou ja, ik niet alleen: ik heb vooral mijn vakantie-vierende fam aan ’t werk gezet… Ik had een lijstje gemaakt met taken: stofzuigen, wc schoonmaken, schoenenrek opruimen, vaatwasser uitruimen, tuin vegen, was doen, etc. Het ging niet helemaal zonder slag of stoot, de klusjes, maar ze hebben ze gedaan!
Zelf heb ik de was en de boodschappen voor mijn rekening genomen. Ik heb weer voor tot en met vrijdag eten in huis. Omdat ’t al vrij laat was toen ik boodschappen ging doen, heb ik voor vandaag iets makkelijks en snels uitgezocht, uit De Groene Bakplaat: Bietjescurry met kikkererwten en kokos. Zag er heel leuk uit op de foto: mooi donkerrood. Ik zou zelf niet zo snel bedenken om een curry van bietjes te maken. Maar het was erg lekker!

Ik heb voor dit recept 6 bietjes gebruikt. Ik had twee pakjes van vier gekocht, en twee heb ik nog even in de koelkast gezet. Die gaan een dezer dagen in een smoothie. Met frambozen of blauwe bessen, ofzo. Maar je kunt deze curry natuurlijk net zo goed met 4 bietjes maken. Of met 8, natuurlijk.

Ingrediënten
6 bietjes (voorgekookt)
2 rode uien
1 blik kikkererwten
1 blik kokosmelk
2 bolletjes solo-knoflook (of 4 tenen)
stukje gember (4 cm)
1 rode peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
een paar takjes verse koriander
olijfolie
2 kopjes rijst en/of naanbrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel de uien, snij ze in kwarten en leg ze in een braadslee. Snij de bieten in stukken en leg die ook in de braadslee. Giet de kikkererwten af, spoel ze om met water en doe ze in de braadslee. Pers de knoflook uit boven de bakplaat. Schil de gember, snij het in hele fijne stukjes en doe die in de braadslee. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij in reepjes. Strooi de reepjes over de braadslee.
Strooi de komijn, koriander, gemberpoeder en kurkuma over de groenten en giet er een flinke scheut olijfolie over. Strooi er wat zout over en roer alles goed door. Zet de braadslee een minuut of 40 in de voorverwarmde oven.


Haal dan de braadslee uit de oven en giet de kokosmelk erover. Roer alles goed door en zet de braadslee nog een minuut of tien terug in de oven. Haal de braadslee uit de oven, scheur de korianderblaadjes van de takjes en strooi die er over.
Warm het naanbrood even in de oven, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schep wat rijst op een bord en schep er wat bieten-kikkererwtencurry over. Leg er een stukje naanbrood bij.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *