Komkommer-roerbak met sesam en omelet

door | 20 aug 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, vegetarisch

Dit recept is uit de Allerhande. Ik doe eigenlijk bijna nooit boodschappen bij de AlbertHeijn, maar een lieve collega neemt trouw elke maand de nieuwste Allerhande voor me mee. En ik neem voor haar de Hallo Jumbo mee. Ik hou enorm van die boodschappenblaadjes uit supermarkten, jullie ook? Ik blader ze lekker door, verlekker me op lekkere gerechten, en  scheur de recepten die me aanspreken eruit en stop ze in een knipselmap.
Dit recept sprak me meteen aan, ook al is het (door de misosoep) een beetje buiten mijn comfort-zone. Maar het pakte heel goed uit: het was hartstikke lekker! Ik heb nog een paar pakjes misosoep en die ga ik zéker vaker gebruiken in Oosterse roerbakschotels.

Ingrediënten
1 komkommer
1 zak Japanse wokmix (400 gram)
4 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
2 zakjes misosoep (2 zakjes uit een pakje van in totaal 72 gram)
2 eetlepels sesamzaadjes
rijst
kroepoek – optioneel

Bereiding
Kook de rijst voor vier personen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Schep de zaadjes, als ze goudbruin en geurig zijn in een kommetje.
Klop de eieren los in een kom.
Roer de olijfolie en de sesamolie door elkaar en doe daarvan één eetlepel in de koekenpan waar je net de sesamzaadjes in hebt gebakken. Bak in deze pan een omelet van de eieren. Leg een deksel op de pan. Keer de omelet om als het ei gestold is.


Was de komkommer en snij ‘m in de lengte door. Verwijder het waterige deel met de zaadjes door het er met en lepel uit te schrapen. Snij de komkommer dan in plakken. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak -als de olie goed heet is- de Japanse wokmix voor een minuut of vijf. Voeg dan de komkommerplakjes toe en bak die een paar minuten mee. Voeg de misosoep en de sojasaus toe, roer goed door en roerbak nog een paar minuten.


Schep de rijst op een bord en Schep daar de groenten over. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met (cassave) kroepoek!
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *