Deze soep is van vorige week, maar ik had ‘m nog niet op mijn blog gezet en hij is té lekker om niet te delen. Dus bij deze alsnog! Eigenlijk ben ik niet zo van de koude soepen. Ergens in mij zit blijkbaar een overtuiging dat soep warm hoort te zijn, ofzo. Deze soep aten we in eerste instantie dan ook gewoon warm. Ik had nog heel veel over en dus nam ik een dag later een portie mee naar mijn werk als lunch. In verband met de room nam ik ‘m koud mee, in een thermos-container. Daarin kan ik soep ook warm meenemen, maar nu nam ik ‘m dus koud mee. Omdat ik geen zin had om lang in de rij te wachten voor de magnetron (dan hebben mijn collega’s hun lunch al op tegen de tijd dat mijn soep warm is), bedacht ik dat ik ‘m ook wel koud kon eten. Nou, dat pakte heel goed uit! De soep was koud écht súper lekker! Veel lekkerder zelfs nog dan warm!

Ingrediënten
4 courgettes
2 uien
1 bol solo-knoflook
3 bouillontabletten (groentebouillon)
200 ml slagroom
4 eetlepels groene pesto
olijfolie
een paar takjes basilicum (optioneel)

Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de courgettes en snij ze in stukken. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak daarin de ui, uitgeperste knoflook en de courgette.

Doe er anderhalve liter water en de 3 bouillontabletten bij. Breng onder af en toe roeren aan de kook. Zet half en laat zachtjes doorkoken tot alles gaar is.

Pureer met een staafmixer. Roer de pesto en de slagroom door de soep. Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper. Je kunt de soep warm eten, maar je kunt ‘m ook laten afkoelen, in de koelkast zetten en koud serveren!


Garneer eventueel met een takje basilicum.
Eet smakelijk!