Jacket potatoes

door | 11 sep 2019 | aardappel, avondeten, bijgerecht, oven, recept, vegetarisch

Vandaag was ik met mijn moeder en drie tantes naar het zandsculpturenfestijn in Garderen. Dat was hártstikke mooi! Enorme aanrader!


Lone wilde graag “Jacket potatoes” eten. Die had ze tijdens de buitenlandse reis naar Engeland ook op en er stond een recept in haar Harry Potter kookboek.


Bleek best nog wel veel werk te zijn. Tenminste, niet echt véél werk, maar ze moeten ruim een uur in de oven. O, en het doorsnijden en “prakken” was nogal een brand-je-vingers klusje…
Na het eten was het tijd voor het huiswerk van onze twee middelbarescholieren. Op één of andere manier lukt dat pas als ik in de buurt ben… Dat was twee keer drama: de ene omdat zijn tekening voor muziek niet zo mooi werd als hij in zijn hoofd had. En de andere omdat ze (dacht dat ze) haar wiskunde niet snapte. Inmiddels ligt nummer één op bed, is nummer twee erachter dat ze de opgave wél goed had gemaakt en heb ik *eindelijk* tijd om mijn blogje te schrijven…

Ingrediënten
10 aardappelen (van ongeveer gelijke grootte)
1 bekertje zure room
1 bosje bieslook
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verhit de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen even af onder de kraan. Dep ze droog en prik er met een vork aan alle kanten gaatjes in. Sprenkel er wat olijfolie over en wrijf ze daar helemaal mee in. Leg de ingevette aardappelen op het rooster en strooi er wat zout over. Zet de aardappelen in de oven. Tip: leg een bakpapiertje op de bakplaat eronder om eventueel overtollig vet/zout op te vangen.
Bak de aardappelen, afhankelijk van de grootte in 1 tot 1 1/2 uur gaar. Prik er even met een vork in om te zien of ze al gaar zijn.


Haal de aardappelen uit de oven en snij ze doormidden. Prak met een vork de binnenkant van de aardappel een beetje los. Maar zorg ervoor dat het knapperige schilletje heel blijft. (Dit klinkt heel simpel, maar pas op dat je je vingers niet brandt!) Schep er een lepeltje zure room op en strooi er wat peper en zout over. Knip de bieslook in stukjes en strooi er een lepeltje bieslook over.

Maar wat eet je erbij, hè? Wij aten de jacket potatoes met spinazie a’la creme (gewoon uit de diepvries) en voor Edwin en de kinderen een kipschnitzel en voor mij een kaas schnitzel. Hartstikke lekker!

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *