Zoete aardappelsoep met paprika

door | 25 sep 2019 | aardappel, Hollands, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Deze week heb ik mijn programma een beetje omgegooid: gisteren werkte ik thuis in plaats van vrijdag en morgen (donderdag) heb ik mijn vrije dag in plaats van woensdag. Morgen ga ik namelijk naar een “Live Event” van Margriet Spijksma, bij wie ik het coachingprogramma level7 heb gevolgd.
Gisteren werkte ik dus thuis en maakte ik weer lekker een soepje tussen de middag, van zoete aardappel en paprika’s. Hij was echt onwíjs lekker! Gek, eigenlijk… normaal voeg ik meestal wel iets van kruiden of specerijen toe, maar de groenten zijn eigenljik gewoon van zichzelf al súper lekker!!! Een heel simpele soep, eigenlijk, maar echt een aanrader!

Ingrediënten
1 kilo zoete aardappelen
2 paprika’s (gele + oranje, maar rood mag natuurlijk ook)
2 uien
1 bol solo knoflook
3 bouillontabletten (groentebouillon, “minder zout”)
een handje pompoenpitten
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui en de knoflook. Laat de ui en knoflook op een laag pitje staan, roer af en toe, en schil in de tussentijd de zoete aardappelen. Snij de geschilde zoete aardappelen in blokjes en bak die even met de ui mee. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken.


Roerbak de zoete aardappelen en paprika’s een minuut of vijf met de ui mee en blus dan af met anderhalve liter water. Voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet zacht als het kookt en laat ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.

Neem dan de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng indien nodig, de soep op smaak met extra zout of peper.


Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te “poppen”.


Schep de soep in een bord of kom en doe er een eetlepel creme fraiche op. Strooi er een lepeltje geroosterde pompoenpitten op.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *