Linzen-aubergineschotel met abrikoos en kaneel

door | 1 okt 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, recept, snel, stoofschotel, vegetarisch

Ik kreeg een appje van dochterlief, vandaag: “Fijne wereld vegetariër dag”. Compleet met een hele rits dierenplaatjes erachter: konijn, varkentje, kip, koe en vis. Wisten jullie dat, dat het wereld vegetariër dag was? Nee, ik ook niet. Maar het kwam goed uit: want er stond een vegetarisch gerecht op het programma, vandaag.
Dit recept heb ik gekregen van een collega. Hij gaf me het receptkaartje van Albert Heijn met dit recept. Of eigenlijk denk ik dat ik het meer van zijn vrouw heb gekregen, want zij leest ook mijn blog (Hoi! Dankjewel voor het recept!). Het was een erg lekker recept, zei hij. Nou, dat kan ik alleen maar be-amen. Ik heb wel een béétje gesmokkeld, want ik heb het recept íets anders gemaakt dan op het recept-kaartje staat. Die courgette hoort er eigenlijk niet bij, maar bij onze buurtsuper hadden ze maar drie aubergines en ik had er eigenlijk vier nodig. Dus ik heb één aubergine door een courgette vervangen. En in plaats van passata heb ik tomatenblokjes. Dat is zo ongeveer hetzelfde.

Ingrediënten
3 aubergines
1 courgette
4 uien
2 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
1 blik linzen
1 kaneelstokjes
2 theelepels gemalen komijn
ee paar takjes munt
olijfolie
yoghurt

Bereiding
Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de aubergine en de courgette in blokjes. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui, met het kaneelstokje en de komijn. Blijf omroeren en voeg na een paar minuten de aubergine blokjes toe. Snij intussen de knoflook in dunne plakjes en voeg die toe. Wel de abrikozen in kokend water.


Voeg de tomatenblokjes en de linzen toe en breng aan de kook. Laat, onder af en toe roeren, 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan pruttelen.


Knip de gewelde abrikozen in vieren en voeg die aan de pan toe. Proef de stoofschotel even en voeg wat zout en peper toe (indicatie: ik heb ongeveer 2 theelepels zout gebruikt).
Verwijder het kaneelstokje. Schep de stoofschotel op een bord. Scheur de muntblaadjes fijn en strooi die over het bod. Giet er wat magere yoghurt over.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *