Thaise curry met Chinese kool, Jackfruit, rode paprika en cashewnoten

door | 15 okt 2019 | aardappel, avondeten, curry, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, vegan, vegetarisch

Vandaag aten we een beetje een improvisatie-maaltijd. Afgelopen weekend had ik geen boodschappen gedaan, omdat ik nog voor tot en met maandag ingrediënten in huis had. Ik had nog wel het een en ander in de voorraadkast liggen: een witte kool en rode paprika’s (die al een klein beetje zacht begonnen te worden). Samen met een pakje kruidenpasta voor Thaise Massaman curry, een blik kokosmelk en een blik Jackfruit leek me dat een prima basis voor een maaltijd. “Milde curry op basis van een mix van warme specerijen en kruiden” stond er op het pakje Thaise curry. En één pepertje van de drie: “mild” stond er ook nog bij. Nou…. Fairtrade en ik verschillen blijkbaar enigszins van mening over wat “mild” is. Ik had een pan vol en ik heb er een heel blik kokosmelk door gedaan (ipv de 270 ml die op het pakje stond) en het ging nét, qua pittigheid…
En o boy, ik heb nóg een paar pakjes curry-pasta liggen, maar die zijn “mild-pikant” en “pikant”. Daar moet ik gewoon maar niet eens aan beginnen…

Ingrediënten
1 Chinese kool
1 ui
2 aardappelen
2 rode paprika’s
1 blik Jackfruit
1 pakje Thaise Massaman curry
1 blik kokosmelk (400 ml)
een paar handjes cashewnoten
2 kopjes rijst
olijfolie
zout

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel de ui en snij in halve ringen. Giet het blik Jackfruit af en spoel de stukjes af onder de kraan. Laat goed uitlekken en dep de stukjes daarna droog met wat keukenpapier. Snij de Jackfruit in kleinere stukken. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Voeg de stukjes Jackfruit toe en bak ze even samen aan tot de Jackfruit hier en daar begint te verkleuren.

Schil intussen de aardappels en snij in dunne reepjes. Voeg die toe aan de wokpan. Voeg daarna de curry pasta en de kokosmelk toe en roer goed door tot de curry pasta helemaal is opgelost.

Maak intussen de Chinese kool schoon: verwijder eventueel de buitenste bladeren (lekker voor ons konijn!) en snij de kool in de lengte doormidden. Snij de stronk eraf en snij de helften nogmaals een paar keer in de lengte door. Snij er dan repen af en doe die in een met water gevulde gootsteen (of in een teiltje, natuurlijk). Spoel de stukjes kool even goed af en laat ze uitlekken in het vergiet. Roer de kool door de curry. Voeg de kool eventueel in meerdere porties toe als bijvoorbeeld niet alles in het vergiet of in de pan past.

Laat de curry met de kool even lekker op een laat pitje doorpruttelen, tot de kool zacht is. Snijd intussen de paprika’s in kleine stukjes. Roer de paprikastukjes door de curry en breng op smaak met zout.

Schep wat rijst op en daaroverheen wat van de Thaise curry. Lekker met een handje cashewnoten erover.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *