Zoete aardappelsoep met prei, kerrie en kokosmelk

door | 31 okt 2019 | aardappel, eenpansgerecht, recept, soep, vegan, vegetarisch

Gisteren tussendemiddag maakte ik deze heerlijke, verwarmende, stevige soep van prei en zoete aardappel. Ik hou wel van een beetje dikke soep van gepureerde groenten. Maar als je liever een wat dunnere soep hebt, dan kun je er gewoon meer bouillon aan toevoegen. En als je trek hebt in een pittige soep, dan kun je nog een peper of een theelepel chilipoeder meebakken.

Ingrediënten
2 preien
4 zoete aardappelen
1 ui
1 bol solo knoflook
1 flinke theelepel kerriepoeder
1 pakje kokosmelk (200 ml)
olijfolie
3 bouillontabletten (groentebouillon)
1 1/2 liter water
zout en peper
mini-soepstengeltjes — optioneel

Bereiding
Pel de ui en snij in stukken. Je hoeft ‘m niet echt te snipperen, want je pureert de soep later toch. Snij ook de knoflook in kleine stukjes. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij in stukjes van ongeveer 1x1cm. Verwijder indien nodig het buitenste blad en het uiteinde van de prei-stengel. Snij de prei in de lengte door en spoel eventuele zandkorrels er tussen uit. Snij de prei in ringen.

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit daar in de ui en knoflook aan. Voeg de prei toe en roerbak die even mee. Voeg daarna de blokjes zoete aardappel toe en bak even aan. Doe de kerriepoeder erbij en roer goed door.

Blus af met anderhalve liter water en doe de bouillontabletten erin. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de zoete aardappel blokjes zacht zijn.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Giet daarna de kokosmelk erbij, roer goed door en breng opnieuw aan de kook.

Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Lekker met (geroosterd) brood, croutons of soepstengels.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *