Rodekoolschotel van Loes

door | 2 nov 2019 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, oven, ovenschotel, recept, rund, vlees

Mijn moeder is mijn grootste fan! Ze leest trouw mijn blog en waar ze maar komt maakt ze “reclame” voor mijn blog. Zo kwam ook bij de schoonheidsspecialiste (of zoals mijn broer vroeger zei “de mooi-maak-mevrouw”) mijn blog ter sprake. De schoonheidsspecialiste, Loes, had ook nog wel een lekker recept: deze heerlijke rodekoolschotel. Ze heeft het recept aan mam verteld en gisteren hebben mam en ik het gemaakt. Gezellig samen de ingrediënten klaar gezet, foto’s gemaakt en gewoon gezellig samen gekookt.
Qua hoeveelheid is deze schotel voor vier personen. Wij waren maar met zjin tweeën, dus we hebben twee porties in de vriezer gedaan. En we hebben bedacht dat ’t ook heel goed kan in een ovenschotel met aardappelpuree. Of de rodekool op deze manier bij gekookte aardappels.

Ingrediënten
1 pot rode kool
500 gram rundergehakt
250 gram gerookte spekjes
1 pakje Jachtsaus
2 x 450 gram aardappelschijfjes
4 kleine uien
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui. Als de ui zacht is, bak dan de spekreepjes mee. Doe tot slot het gehakt erbij en bak het al roerend rul.
Doe de rode kool erbij en roer goed door.

Maak het zakje jachtsaus aan met water en roer dat door het rodekool-gehakt-mengsel. Breng het aan de kook en laat zachtjes even doorpruttelen en (indien nodig) nog wat indikken.

Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Doe het rodekool-mengsel in de ovenschotel en leg de aardappelschijfjes er over.

Sprenkel er wat olijfolie over en zet de voorverwarmde oven tot de aardappelschijfjes beginnen te kleuren. Zet de laatste paar minuten de grill nog even aan zodat ze wat sneller kleuren.

We vonden het hartstikke lekker!

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *