Gisteren heb ik weer eens een “Too Good To Go” pakket gehaald. Dat was een tijd geleden! Er verscheen een pop-up op mijn telefoon dat er nog één pakket beschikbaar was bij onze buurtsuper op 100 m afstand, dus vooruit! En het was een geweldig pakket! Er zat zalm (!) in. En gehakt, karbonaadjes, roerbakgroenten en sla. En vleessalade, ham, kwark, coleslaw en aardappelsalade. Genoeg voor een warme maaltijd. En lekkers voor de lunch!
Tussendemiddag heb ik lekker deze broodjes met de zalm gemaakt.  Zoonlief heeft er van gesmikkeld! En wij ook, trouwens. Dochterlief die geen vis lust zat nog op school, dus daar hoefden we geen rekening mee te houden.
Het is bíjna overbodig om het recept voor deze broodjes met zalm op te schrijven. Het spreekt, denk ik, voor zich. Maar voor de volledigheid tóch maar…

Ingrediënten
100 gram gerookte zalm
4 volkoren boterhammen
4 eieren
een paar takjes dille
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Rooster de boterhammen licht.
Verhit in een kleine koekenpan een beetje olie en breek daar de eieren boven. Roer direct door, zodat eiwit en ei-geel mengen. Blijf roeren.
Verdeel de gerookte zalm over de geroosterde boterhammen en schep er wat roer-ei op. Strooi er wat peper en dille over.

Eet smakelijk

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial