Traybake met ovengroenten en zalm in spek

door | 15 jun 2021 | avondeten, Hollands, hoofdgerecht, oven, recept, snel, traybake, vis

Gisteren kregen we te horen dat er een corona-uitbraak op de school van onze zoon is. Sterker nog: zoonlief stond halverwege de dag opeens met fiets en al in de tuin: alle leerlingen waren naar huis gestuurd. Ik had ’s ochtends nog een zelftest bij hem gedaan: zijn begin-van-de-week test. Omdat hij een beetje keelpijn had -en ongetwijfeld door de schrik- wilde hij er ’s middags weer een doen: nog steeds negatief. Vandaag hadden ze online les. In eerste instantie had ik het niet zo door, omdat ik zelf een online vergadering had, maar hij voelde zich niet lekker. Behalve de keelpijn ook neusverkouden en misselijk. Nóg maar een zelftest: ook negatief. Omdat hij vreselijk liep te klagen heb ik toch even maar zijn temperatuur gemeten: 39,1… Ik heb hem ziek gemeld voor de rest van de dag, hem met een paracetamol in bed gestopt en toch maar een testafspraak bij de GGD gemaakt. En ik ben in de kamer naast zijn slaapkamer gaan werken, zodat ik ‘m kon horen als er wat was. Nu wachten tot we de uitslag krijgen. Ik kan me haast niet voorstellen dat het corona is, na die drie zelftesten, maar je weet het niet.
Deze traybake met zalm in spek is van gisteren. Lekker makkelijk. Niet alleen om te maken, maar ook om op te schrijven. En dat is wel even fijn, want pfffff…. ik heb ’t eigenlijk wél een beetje gehad voor vandaag.

Update: hij is nog wel ziek, maar het is géén corona!

Traybake met ovengroenten en zalm in spek

Zoete aardappel, rode paprika en broccoli met daarop een stukje zalm in ontbijtspek. In de oven en klaar is Kees! Lekker en súper makkelijk!

  • 1200 gram Ovengroenten ((zoete aardappel, rode paprika, broccoli))
  • 4 stukken Wilde zalm ((diepvries))
  • 12 plakjes Ontbijtspek
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de ovengroenten over. Sprenkel er royaal olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Leg 3 plakjes ontbijtspek dakpansgewijs op elkaar. Leg er een stuk bevroren zalm op en vouw het spek om de zalm heen. Herhaal dat met de andere stukken zalm. Leg de ingepakte stukken zalm bovenop de groenten.

  3. Zet de bakplaat met groenten en zalm 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep wat geroosterde groenten op een bord en leg daar een stuk zalm in spek op.

  4. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Diverse
Lekker makkelijk recept, Pakketje uit de oven, Traybake

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zalm met groene asperges en sugar snaps van de bakplaat

Zalmpakketjes uit de oven

Freddie’s “Fish Wellington”

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Zalm en croûte

Zalm-courgette-taart

Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *