Bliksoep

door | 22 dec 2021 | soep

Geen recept, vandaag, maar even een update. Mijn vorige blogje schreef ik al dat ik kiespijn had. Nou, dat werd nog wat. Ik kon gelukkig de volgende dag (maandag) ’s middags bij de tandarts terecht. Na het maken van een röntgen foto van de boosdoener kon ik meteen de stoel in voor een wortelkanaalbehandeling. De hele behandeling viel me reuze mee! De tandarts had mijn kies goed verdoofd en het was een enorme opluchting om geen pijn meer te hebben. Het zou nog een paar dagen wat gevoelig kunnen zijn, zei de tandarts. Maar ach, ik voelde er niks meer van, dus dat zou vast ook wel meevallen, dacht ik. Nou, niet dus. Na een paar uur begon te verdoving uit te werken en kwam de pijn terug. En hoe? Dit was echt nog 1000x erger dan ervoor. Echt een allesverzengende pijn die uitstraalde naar mijn voortanden en mijn oor en voorhoofd. Na een dubbele paracetamol of ibuprofen ging het eventjes, maar na iets meer dan een uur kwam de pijn er weer doorheen en was het niet om uit te houden. De volgende ochtend heeft Edwin me in de auto gezet en zijn we meteen naar de tandarts gereden. Lang verhaal kort: de noodvulling is weer open gemaakt en wéér een wortelkanaalbehandeling. Huilend en kokhalzend in de tandartsstoel, dit keer. Na de behandeling zijn we met een antibioticakuur en super sterke ibuprofen weer naar huis gegaan. In eerste instantie kwam de pijn binnen een paar uur door de ibuprofen heen en daar mocht ik er maar drie van op een dag. Inmiddels is de napijn met om-en-om ibuprofen en paracetamol redelijk onder controle te houden en wordt het tijdinterval tot de pijn weer doorbreekt steeds wat langer. 

Dus even geen ge-kokkerel aan deze kant van de lijn. Mijn menu bestaat op ’t moment uit knijpzakjes yoghurt en tomatencremesoep uit blik. En trust me: na een paar dagen amper kunnen eten is dat bijna het lekkerste dat je je voor kunt stellen. Met stukjes brood erin, zodat het nog een beetje bite heeft, zonder dat ik er teveel op hoef te kauwen. Ik had natuurlijk al boodschappen in huis, maar Edwin en Free aten kliekjes, airfryer snacks en kant&klare maaltijdsalade. De zalm die ik in huis had, heb ik maar in de vriezer gedaan. Die eten we een andere keer wel. En ik had nog een pond gehakt dat vandaag op moest, daar heeft Free vandaag gehaktballetjes van gemaakt. Ik hoop dat ik gauw weer enigszins up en running ben, dan kijk ik wel wat ik nog met de rest van de ingrediënten kan.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *