Pindasoep is één van mijn favoriete soepen. Deze variant, met Danish Blue, maak ik graag in de herfst of de winter. Door de blauwschimmelkaas krijgt de soep een stevige, romige smaak.
Ingrediënten
300 gram kipfilet, in blokjes)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 zakje soepgroenten
1 blikje tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
4 volle eetlepels pindakaas
1 puntje Danish Blue
2 bouillontabletten
1 liter water
1 scheutje olie
Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan.
Voeg als de ui glazig is de kipfiletblokjes toe.
Blijf omroeren.
Als de kip rondom aangebakken is, voeg dan de tomatenblokjes, soepgroenten, bouillontabletten, water, tomatenpuree en de pindakaas toe.
Breng aan de kook onder af en toe roeren.
Voeg als de soep kookt de Danish Blue toe en laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
Serveer met bijvoorbeeld kroepoek, of met stokbrood.
Eet smakelijk!
Pindasoep kun je beter niet te lang bewaren: het kan erg snel gaan schimmelen. Om die reden gebruik ik altijd een A-merk pindakaas. En maak dus niet een te grote pan, dat is zonde! Als je toch wat over hebt, kun je het restje invriezen en dat later in een klein laagje water weer even doorkoken.
Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Pindasoep met Danish Blue
0 reacties