Bananenbrood (bananencake)

door | 22 okt 2018 | banaan, brood, cake, kids, oven, recept, tussendoortje, vegetarisch, zoet

Mijn man, Edwin, is overblijf-ouder. Dat wil zeggen dat hij vier keer in de week overblijft op de school van onze jongste. Dat doet hij al heel wat jaar, en in de loop der jaren is er een ruilhandeltje ontstaan. Edwin neemt kaasbollen mee, en ruilt die met leerlingen voor een banaan. Wij komen dus af en toe om in de overrijpe bananen. Dit recept, dat ik jaren geleden van een vriendin kreeg, komt dus goed van pas. Er zijn heel veel recepten voor bananenbrood in omloop. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar dat het “brood” heet: het is eigenlijk meer cake dan brood!

Ingrediënten
2 eieren
2 overrijpe bananen + 1 (gewone) banaan
1/2 kopje appelmoes
1/4 kopje melk
1 theelepel vanille extract
2 kopjes bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 bakje notenmix naturel, ongezouten

Bereiding
Verhit de oven voor op 175 graden.
Vet een cakeblik in en bekleed deze eventueel met bakpapier. Pel de (gewone) banaan en snijd deze in schuine plakken. Let deze plakken onderin het cakeblik.

Klop in een beslagkom de eieren met de mixer op de laagste stand. Prak met een vork de overrijpe bananen door de eieren en voeg de appelmoes, melk en het vanille extract toe. Mix met de handmixer. Voeg eerst de kaneel, de nootmuskaat, het zout, en de bakpoeder toe en voeg daarna, onder het mixen, in kleine porties de bloem toe.


Als alle bloem is toegevoegd, dan mix je het beslag nog even goed door. Voeg dan de noten toe en meng deze door het beslag met een lepel. Giet het beslag in het bakblik, op de bananenplakjes.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Check of je cake gaar is, door er met een saté prikker in te prikken. Als die droog terug komt, dan is de cake goed. Laat de cake even afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Bananenbrood

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *