Harry Potter koekjes

door | 30 okt 2018 | kids, koek, oven, recept, zoet

Toen ik met zoonlief op vakantie naar Londen was, namen we als souvenirtje voor dochterlief een setje Harry Potter koekstempels mee. Ze is namelijk echt helemaal weg van Harry Potter. Én van koekjes bakken, dus…

We hebben ze meteen uitgeprobeerd.

Ingrediënten
1 pakje boter (250 gram) op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
300 gram bloem
1 theelepel vanille aroma

Bereiding
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed die met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boter met de poedersuiker in een beslagkom. Snijd de boter in klein stukjes en prak daarna de boter en suiker en vanille aroma door elkaar met een vork. Voeg de bloem toe en kneed het tot een glad deeg.

Maak een bal van het deeg en zet het in de koelkast voor ongeveer een uur tot het deeg door-en-door koud is. (hoe kouder het deeg is als het de oven in gaat, hoe beter het zijn vorm behoudt)
Bestrooi het werkblad met bloem en leg de bal deeg daarop.
Bestrooi de bal met bloem en rol uit met een deegroller tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.

Bestrooi de deegstempel met een beetje bloem en druk de stempel in het deeg. Steek het koekje uit met een vorm die nét iets groter is dan de stempel. Wij gebruikten een plastic drinkbeker.

Schep het deegje op met een mes en leg het op het bakpapier. Herhaal dit voor de andere koekjes. Leg de koekjes wel een stukje uit elkaar, voor het geval het deeg iets uitloopt.

 

Als je bakplaat vol is, zet je de eerste batch in de oven. Bak de koekjes in 10-15 minuten. Hou de koekjes vanaf een minuut of 10 goed in de gaten, dat ze niet te donker worden.
Terwijl batch 1 in de oven staat, steek je vast de koekjes voor de volgende batch uit. Leg die op een andere bakplaat (als je die hebt). Als het deeg te warm en daarmee te zacht wordt, zet het dan nog even in de koelkast. Je kunt ook de uitgestoken koekjes met bakplaat en al even in de vriezer zetten. Hoe kouder en steviger het deeg is, hoe beter de stempel zichtbaar blijft. Je kunt eventueel ook nog wat extra bloem toevoegen om het deeg steviger te maken, maar niet teveel, want dan wordt het te kruimelig.

Laat de koekjes afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, dan worden ze harder.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *