Chocolade fudge met pistache

door | 17 nov 2018 | kids, recept, snel, vegetarisch, zoet

Een beetje makkelijk en snel recept, vandaag, want ik was gisteren naar mijn moeder en kwam pas vandaag eind van de middag weer thuis. We zijn gisteravond naar de musical “Was getekend, Annie M.G. Schmidt” geweest. Wat een prachtige musical! En vandaag zijn we op borden-jacht geweest bij een kringloopwinkel. Want ik wil natuurlijk niet elke keer dezelfde borden gebruiken voor de foto’s. We zijn goed geslaagd, hoor, dus let de komende tijd ook een beetje op de borden!
Goed… maar dat dit een makkelijk en snel recept is, maakt het niet minder lekker. Integendeel. Ze vonden ’t heerlijk! 

Ingrediënten
400 gram pure chocolade
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
50 gram poedersuiker
100 gram pistachenoten
25 gram boter

Bereiding
Bekleed een niet te grote bakvorm met bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes. Doe de gecondenseerde melk, de chocolade en de boter in een pannetje. Verwarm, op niet te hoog vuur, en blijf doorroeren zodat de fudge niet aanbrandt. Als de chocolade en de boter gesmolten zijn, doe dan beetje-bij-beetje de poedersuiker erbij en roer goed door.

Doe het chocolademengsel in de bakvorm. En smeer uit met een spatel. Strooi er de pistachenoten overheen en duw ze met je vlakke hand een beetje in het chocolademengsel. Zet minstens een uur in de koelkast. Snij dan de fudge in blokjes.

Eet smakelijk!

Je kunt de fudge een week of twee bewaren, in een trommel in de koelkast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *