Zelfgemaakte frikandelbroodjes

door | 26 nov 2018 | kids, lunch, oven, recept, tussendoortje, vlees

Zoonlief had dit weekend echt heeeeeeeeeel erg zin in een frikandelbroodje. “Dat kan ik best wel zelf”, dacht ik. Ik heb wel eens saucijzenbroodjes gemaakt, dus frikandel-broodjes moesten ook wel lukken. Ik had nog bladerdeeg én frikandellen in huis. Nou, het was een groot succes: hij heeft er van genoten! En zelfgemaakt zijn ze dus écht wel lekkerder dan die je kant&klaar in de supermarkt koopt.
Na dit succes  denk ik dat ik ook eens kroketbroodjes (of bitterbal-broodjes?) ga proberen. Dochterlief houdt namelijk erg van kroketten, maar ze houdt absoluut niet van (mosterd-)saus. Maar dat komt tezijndertijd, ooit wel eens, nu eerst de frikandelbroodjes.

Ingredienten
6  plakjes diepvriesbladerdeeg
12 theelepels curry ketchup
3 frikandellen
1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze “los” neer om te laten ontdooien.
Bak intussen de frikandellen in de friteuse, volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de frikandellen enigszins afkoelen.
Besmeer de ontdooide plakken bladerdeeg met 2 theelepels curry ketchup, per plak. Zorg dat je één centimeter uit de kant blijft. Leg er een halve frikandel op. Vouw de plak bladerdeeg dicht en duw de randjes met een vork dicht. Snij aan de bovenkant de bladerdeeg in.  Bestrijk het broodje met opgeklopt ei.
Zet ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *