Borstplaat

door | 4 dec 2018 | Hollands, kids, recept, tussendoortje, zoet

Met Sinterklaas voor de deur mag borstplaat natuurlijk niet ontbreken. 
Dit maakten we vroeger op Scouting. Ik kan me daar vooral nog van herinneren dat het een eeuwigheid leek te duren voor het hard genoeg was om uit de vormpjes te halen en op te eten… Het is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen goed blijven roeren en een beetje geduld hebben…
Je kunt borstplaat in allerlei smaken maken: naturel, vanille, chocola, koffie-smaak. Ik heb mandarijn geprobeerd. En dat geeft een heerlijke, frisse smaak. En zo past het éxtra bij Sinterklaas!

Ingrediënten
200 gram basterdsuiker
45 ml slagroom
1 theelepel vanille extract
1 mandarijn
1 klontje boter

Bereiding
Zoek een aantal metalen uitsteek-vormpjes. Zet de vormpjes op een stukje alu-folie en vouw dit er om heen. Vet het vormpje en de alu-folie in met een beetje boter. Rasp de schil van de mandarijn en verdeel dit over de ingevette vormpjes.

Doe de suiker en de slagroom in een pan met een dikke bodem. Zet het op laag vuur. Blijf roeren met een houten pollepel. De suiker lost op en smelt. Laat het mengsel een minuut of vijf doorkoken, onder voortdurend roeren.  Roer het vanille extract en een klein klontje boter door het mengsel.
Haal de pan van het vuur en blijf goed roeren tot de boter gesmolten is en het mengsel begint af te koelen. Als het mengsel dikker begint te worden, giet het dan in de ingevette vormpjes (tot ongeveer een halve cm dikte).
Laat de borstplaat een kwartiertje afkoelen en druk dan héél voorzichtig uit de vormpjes. Snij indien nodig het randje los.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *