Kipsaté en roerbakgroenten in oestersaus

door | 15 dec 2018 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, saus, snel, vlees

Vandaag was ik de hele dag met dochterlief op pad: ze had een schermtoernooi: het Jeugd Punten Toernooi. Ze had een leuke poule en ze heeft lekker geschermd: 5 van de 10 geschermde partijen gewonnen.


Omdat we pas tegen half zes thuis waren, iets makkelijks voor ’t eten: rijst met kipsaté en roerbakgroenten. ik heb even geen foto van de ingrediënten, maar jullie snappen wel ongeveer hoe dat er uit zag, toch?

Ingrediënten
rijst
2 kipfilets (400 gram)
1 ui
3 tenen knoflook
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 volle eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis
1 zak Thaise roerbakgroenten (400 gram)
1 bakje taugé
3 eetlepels oestersaus
zout & peper
olijfolie
kroepoek

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (of in een rijstkoker, zoals ik, met één kopje rijst op 1 1/4 kopje water).


Knip de kipfilet in stukjes. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Doe de ui in de wokpan en pers daar de knoflook boven uit. Doe de kipstukjes erbij en roerbak tot de kip rondom wit is.

Blus af met de kokosmelk. Doe daar drie eetlepels pindakaas met een kop erop en drie eetlepels ketjap manis bij. Roer goed door tot de pindakaas is opgelost.  Breng op smaak met zout en peper. En laat op zacht vuur doorpruttelen tot de rijst en de groenten klaar zijn.


Verhit in een andere wokpan een scheut olijfolie en bak daar de roerbakgroenten en de taugé in. Doe daar de oestersaus bij. Even laten doorpruttelen en klaar is kees!

Schep eerst de rijst op, daar de kip-saté over en een schep groenten erbij. Garneer met kroepoek.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *