Broodje hamburger

door | 18 dec 2018 | avondeten, burger, hoofdgerecht, kids, recept, rund, varken, vlees

Toen ik gisteravond thuiskwam uit mijn werk, zei zoonlief (van 11) meteen dat híj zou koken. En terwijl ik aan de spruiten stond te denken die in de bijkeuken liggen, voegde hij er aan toe: “Wat voor hamburger wil je?” Ach, die spruiten lopen niet weg, toch?
Hij begon enthousiast in mijn Burgermeester kookboek te bladeren. Ik kon hem er gelukkig van overtuigen om de hamburgers niet helemaal from scratch te maken, maar gewoon te kopen. En ook de broodjes. En dat hij dus alleen maar over de topping hoefde na te denken. Zo’n helemaal zelfgemaakte burger is natuurlijk wel erg lekker, maar daar moet je niet pas om half zes pas aan beginnen…
En toen vroeg ‘ie of hij dan ook een foto van de ingrediënten “in die hoek” mocht maken? Ach gossie! Hoe schattig is dat?! Natuurlijk mocht dat! Dus dit blogje is wel door mij geschreven, maar het klaarzetten van de ingrediënten, het bakken van de burgers en het opmaken van het fotobord, dat is allemaal door hem gedaan.
Wat heerlijk dat hij er ook zo enthousiast over is!
En die burger, die was dus echt verrukkelijk!!!!!
Note to self: in de vakantie wél een keer samen met hem een hamburger helemaal zélf maken!

Ingrediënten
4 hamburgers (rundvlees)
4 (hamburger-)broodjes
4-8 plakjes ontbijtspek
1 zakje sla melange
een paar tomaten
augurken (zoetzuur)
4 eieren
mayo of fritesaus
curry-ketchup
boter
optioneel: ui, kaas

Bereiding
Snij de hamburgerbroodjes door en rooster de opengesneden kant in een droge koekenpan. Doe daarna een klontje boter in die pan en bak daarin de eieren.
Bak de plakjes ontbijtspek in een andere koekenpan. .
En verhit een klontje boter in weer een andere koekenpan. Bak hierin de hamburgers, aan beide kanten bruin..
Was de tomaten en snij deze in plakjes. Snij de augurken in plakjes (of koop voorgesneden plakken).
Tijd om je hamburger op te tuigen: Leg het opengesneden broodje op een bord. Doe daar mayo op en een handje sla, het gebakken ei, de hamburger, plakje spek, tomaat, plakken augurk en de curry ketchup. (en eventueel rauwe of gebakken ui en een plak kaas) En leg bovenop het kapje van het broodje. Steek er eventueel een satéprikker in, om de boel op zijn plek te houden.

Dit mag je gewoon met je handen eten!

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *