Dit is een súper makkelijk en lekker snel receptje. Ik heb het uit het kookboek(je) “De Dunne Vegetarier”. Paprika-smeltkaassoep heet het daar. In het oorspronkelijke recept gaan echter 4 kuipjes smeerkaas. In 1 liter soep. Dat vind ik een beetje te gortig. Ik heb de hoeveelheid gehalveerd en dat geeft een heerlijk romige en licht-kazige smaak, zonder dat de soep te zwaar wordt. 

Ingrediënten
5 rode punt paprika’s
2 uien
2 bouillon tabletten
1 groot kuipje smeerkaas
1 theelepel paprikapoeder
olie

Bereiding
Pel de ui en snij in grove stukken. Was de paprika, snij in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in grove stukken.
Verhit een scheut olie in een pan en bak daarin de ui en de paprika. Als de ui glazig is geworden, strooi dan de paprikapoeder over de groenten en bak nog even aan. Blus dan af met 1 liter water en doe de bouillontabletten en de smeerkaas erbij. Breng aan de kook en kook een minuut of tien door.
Haal dan de pan van het vuur en pureer met de staafmixer (of in een blender).
Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.

Eet smakelijk!

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial