Spruitjes ovenschotel 2.0

door | 17 jan 2019 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, snel, varken, vlees

Even een beetje makkelijk en snel eten, hoor. Omdat werk en school en allerlei activiteiten weer in volle hevigheid zijn losgebarsten heb ik íets minder tijd om te koken dan in de kerstvakantie.
Dit gerecht is Spruitjes-ovenschotel twee-punt-nul. Versie 1.0 was met rul-gebakken gehakt in plaats van balletjes van saucijs. Maar toen we dat aten bedachten we dat ’t grappig zou zijn als het vlees ook in balletjes zou zijn, net als de krieltjes en de spruitjes. En aldus geschiedde…

Als je ’t nou nog sneller wilt, of je hebt geen zin om je handen vies te maken, hou het dan gewoon bij versie 1.0, met rulgebakken gehakt in plaats van de saucijzen. 

Ingrediënten
1 zak (of netje) spruiten
1 zak voorgekookte krieltjes
4 varkens saucijzen
200 gram geraspte kaas
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak de spruiten schoon: snij het stronkje iets af, verwijder eventueel de buitenste blaadjes, en kruis het stronkje iets in. Kook de spruiten beetgaar.


Haal de saucijzen uit hun velletje. Dit is even een kliederwerkje. Ik doe dit altijd door de saucijs in het midden te draaien, alsof het zo’n ballon is waar je een ballonfiguur van maakt. En dan duw ik het vlees naar buiten.
Maak vervolgens kleine stukjes of balletjes van het vlees. Verhit in een koekenpan wat olie en bak daarin de saucijzenballetjes tot ze gaar zijn.


Giet de spruiten af en doe ze in een ingevette ovenschaal. Doe de voorgegaarde krieltjes erbij en de gebakken saucijzenballetjes en het bakvet van het vlees. Hussel goed door elkaar.


Strooi er ruim geraspte kaas over en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven.
Schep op en zorg dat je van alles wat op je bord hebt: aardappeltjes, spruitjes, vlees en gesmolten kaas.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *