We hadden weer wat overblijf-bananen in huis die nodig op moesten. Dochterlief is dól op Nutella en daarom heb ik er banaan-Nutella flapjes mee gemaakt. Edwin vindt eigenlijk áppelflappen, gewoon met appel en kaneel, lekkerder. Maar ja, dan moet ‘ie maar een ruilhandeltje met appels in plaats van bananen beginnen bij de overblijf… Maar hij heeft ze toch wel lekker, hoor. En dochterlief heeft er van gesmuld!
Ingrediënten
2 bananen
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 opgehoopte eetlepels Nutella
1 handje hazelnoten
1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwijder het plastic velletje.
Pel de bananen en snij in plakken.
Hak de hazelnoten in grove stukken.
Smeer met de achterkant van een dessertlepel een flinke dot Nutella op een plak bladerdeeg. Leg er 2 of 3 plakjes banaan op en strooi er wat van de hazelnoten op.
Vouw het plakje bladerdeeg over de diagonaal dubbel, zodat er een driehoek ontstaat. Duw de beide randjes tegen elkaar, eerst met je vingers. En duw daarna aan met een vork langs de hele rand, zodat het flapje goed dicht zicht. Klop een ei los en bestrijk het flapje met wat ei.
Bak de flapjes in ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat iets afkoelen. Pas op: de vulling is heet!
Eet smakelijk!
0 reacties