Sinds een paar jaar collecteer ik voor de Hersenstichting en deze week is het collecteweek. Rond etenstijd was ik daarom met de collectebus op pad en had ik dus geen tijd om te koken. Mijn man, Edwin, kookt niet heel vaak (hij krijgt natuurlijk ook niet echt de kans), maar wat hij onwíjs lekker kan maken is zijn “Meesterlijke Macaroni”. Die zal ik tzt ook wel eens op mijn blog zetten, als ik wél thuis ben om foto’s te maken.
Mocht je trouwens de Hersenstichting wél willen steunen, maar de collectant mislopen deze week, dan kun je ook doneren via www.hersenstichting.nl

Tegen zeven uur was ik weer thuis en kon ik meteen aanschuiven. Daar warmde ik weer een beetje van op!
Dit toetje, Kleverige kokosrijst met mango, kost niet veel tijd, is súper makkelijk en is héérlijk! 

Ingrediënten
225 gram risottorijst
1 blik kokosmelk (400 ml)
5 eetlepels suiker
1 mango
50 gram ongezouten pecannoten
een paar takjes munt

Bereiding
Doe de risottorijst met 300 ml kokosmelk en 3 eetlepels suiker in een pan. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan, onder af en toe roeren een paar minuten doorkoken.  Verpak dan de pan in een handdoek en zet de pan in je bed: stop ‘m maar goed in met je dekbed en laat ‘m daar lekker verder garen.
Doe de rest van de kokosmelk en suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet op een laag pitje  en roer regelmatig, tot de kokomelk een beetje is ingedikt.
Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij het in blokjes.
Bekleed een schaaltje met keukenfolie en doe daar de rijst in. Duw goed aan met de bolle kant van een lepel en keer dan het kommetje om boven een bordje en verwijder héél voorzichtig het folie.
Versier de rijst met blaadjes munt, stukjes mango en pecan noten.

Afhankelijk van hoe groot je kommetje was, is dit een portie voor één of meerdere personen.
Serveer de kokossaus en eventueel nog wat extra mango, munt of pecannoten erbij.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial