Too good to go

door | 18 feb 2019 | toogoodtogo

Kennen jullie “Too good to go” al? Ik zag op Instagram enthousiaste verhalen en foto’s voorbij komen. Het idee is simpel: voedsel dat anders door supermarkten (en andere bedrijven: bakkers, groenteboer, en zelfs restaurants) zou worden weggegooid omdat het de dag erna niet meer verkocht kan worden, wordt nu voor een veel lagere prijs alsnog verkocht. Op die manier kun je helpen voedselverspilling tegen te gaan!

Nadat ik gegoogle’d had hoe het werkte, heb ik de app gedownload en de winkels in Wageningen geliked, zodat ik ze in de gaten kan houden. In Wageningen doen er al best veel bedrijven mee! Vandaag kocht ik mijn eerste “magic box”, voor 4,99. Je betaalt een standaardprijs en daarvoor krijg je een pakket dat anders minstens drie maal zo duur zou zijn geweest. Maar je weet dus niet wat er in die “magic box” zit. Tussen en zeven en negen kon ik mijn box ophalen. Het liep storm: voor mij werden ook twee toogoodtogo-boxen opgehaald en achter mij stonden nog twee mensen met hun boodschappentas en telefoon in de aanslag.
Je laat je “bon” op je telefoon zien, overhandigt je boodschappentas en de dame achter de balie vult je tas vanuit zo’n piepschuim koelbox. Toen ik met mijn gevulde tas de winkel uitliep, voelde het een beetje alsof ik een kerstpakket had opgehaald… Wat zou er in zitten? Spannend, spannend, spannend!
Nou, er zat vanalles in: een Ierse runderrollade, kipfilet en ham, dagverse chocolademelk, ijsbergsla en lekkere koeken (white chocolate macadamia en eierkoeken). En een pokébowl zalm.  Als ik het zo bekijk, dan was de nieuwprijs mijn pakket minstens 20 euro! 
Alle producten hebben een houdbaarheidsdatum van vandaag, dus ik heb echt het gevoel dat ik eten “gered” heb! Ik vertrouw erop dat ik het morgen ook nog wel kan eten, want met een ophaaltijd vanaf zeven uur (’s avonds) ga ik het niet meer dezelfde dag bereiden.
Ik vind het echt súper, dit! Niet alleen om het voordeel en het kerstpakket-gevoel en het ik-heb-iets-goeds-gedaan-gevoel, maar ook het verrassings element! Dat een random box het uitgangspunt wordt voor wat we morgen gaan eten! Dat als ik een paar minuten later naar de winkel was gegaan, dan hadden we morgen iets heel anders gegeten… Ik ga dit zeker vaker doen! En ik ga eens bedenken wat we morgen bij die rollade en de sla eten…  

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *