Hachee uit de slowcooker

door | 22 feb 2019 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, rund, slowcooker, stoofschotel, toogoodtogo, vlees

Wij aten vandaag hachee. Naar mijn moeders recept. Of nou ja… ongeveer, zo’n beetje. Toen ik een keer bij mam was toen ze hachee maakte, heb ik opgeschreven welke kruiden ze erin deed. Maar de hoeveelheden heb ik toen niet opgeschreven. Normaal zou ik haar even bellen om dat na te vragen, maar ze is ziek en ik wilde haar niet storen als ze zou liggen te slapen. Dus heb ik de hoeveelheden zelf ingeschat. 
Het vlees komt weer uit een Too-Good-To-Go pakket. Het is toch van de zotte dat dit vlees gewoon weggegooid zou worden, zonder Too Good To Go? Het was gewoon nog prima! Wij hebben er in ieder geval van gesmuld! 
Ik had vandaag thuiswerkdag en heb tussen de bedrijven door, de uien gesneden en met het vlees in de slowcooker gedaan. Als je nou niet zoveel tijd hebt, dan kún je het vlees ook zonder te bakken in de slowcooker doen. Maar zelf vind ik dat zowel de smaak als de kleur beter zijn als je het vlees wel even aanbraadt. 

Ingrediënten
600 gram runderstoofvlees
1 kilo uien
2 eetlepels bloem
5 laurierblaadjes
1 bouillontablet (rund)
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen zwarte peper
olie
aardappelen
zout

Bereiding
Pel de uien en snij ze in ringen. Dat kan natuurlijk met de hand, maar als je een keukenmachine hebt, dan kun je ze beter met de keukenmachine in ringen snijden. Dat scheelt veel tijd, én tranen.
Doe de uienringen in de schaal van de slowcooker.


Knip de runderlappen in stukken. Hussel het vlees met de bloem, zodat alle stukken volledig bedekt zijn.
Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak daarin het rundvlees rondom bruin. Leg het vlees op de uienringen in de slowcooker.


Strooi de kruiden over het vlees en de uien en leg de laurierbladen  en het bouillonblok erop.
Giet er een halve liter water bij en roer het vlees, de ui en de kruiden even goed door elkaar.


Zet de slowcooker op “laag” en laat minstens 8 uur stoven.
Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar. Giet het kookvocht af en schud de aardappelen buiten even op. Schep wat aardappelen op en schep de hachee er naast. En vergeet niet, voor je gaat eten, natuurlijk wel even de laurierblaadjes er uit te halen…

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *