Zachtgekookt ei met gebakken champignons

door | 23 feb 2019 | brood, lunch, recept, snel, toogoodtogo, vegetarisch

Een tijdje terug zag ik op de Instagram van Vertruffelijk een zálige foto: een perféct zachtgekookt eitje op gebakken champignons, met verse peterselie, parmezaanse kaas, en hier en daar een cherry tomaatje en met prachtige blauwe blaadjes van eetbare bloemetjes. Het water liep me in de mond. Nu wéér… als ik er aan denk. Ik kreeg er spontaan trek van!
Had ik even een gelukje dat er gisteravond een bakje mini-champignons in mijn Too Good To Go box zat. Ha!  Zowel man als kinderen houden niet echt van champignons. Als het móet, dan eten ze het wel, maar als ze de kans krijgen dan vissen ze alle champignons er gewoon uit. Daarom bedacht ik dat ik een héérlijke champignons-met-ei-lunch voor mezelf ging maken. Ik heb het super basic gehouden met alleen champignons, knoflook, peper en zout. En lekker dat het was!!!

Ingrediënten
1 bakje mini-champignons
1 teen knoflook
1 ei
olie
zout en peper
brood

Bereiding
Kook het ei tot het eigeel nét aan de buitenkant begint te stollen. Ik kan je niet vertellen hoe lang dat duurt, want ik heb zo’n eier-hulp, zo’n nep-ei dat van buiten naar binnen verkleurt en aangeeft of je ei zacht, medidum of hard is. Giet het kokende water af en laat het ei “schrikken” onder de koude kraan. Pel het ei, als het een beetje is afgekoeld.


Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje (of zo’n handig borsteltje). Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak hierin de champignonnetjes bruin. Pers de knoflook erboven ui en bestrooi met zout en peper.
Rooster eventueel je boterham (wij hebben helaas geen broodrooster), besmeer het eventueel met boter of margarine en schep er de champignons op. Leg daarop het gepelde ei en snij het ei stuk.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *