Geplette aardappelen uit de oven met heek-filet of schnitzel

door | 27 feb 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, toogoodtogo, varken, vis, vlees

Hadden jullie me gemist, gisteren? Ik had namelijk geen tijd om te bloggen, gisteren. Overdag was ik gewoon naar mijn werk, en ’s avonds ben ik met Lone en Free naar de musical Expeditie Eiland geweest. Daar had ik kaarten voor gewonnen via Facebook! Het was een súper leuke voorstelling! En Lone van Roosendaal speelt in die musical en daar hebben we een beetje een zwak voor, omdat we onze dochter ook Lone genoemd hebben. 
En vandaag had ik het druk met genieten van het mooie weer. Hebben jullie ook zo onwijs genoten van het zonnetje, vandaag??? Ik had een vrije dag en de kinderen hebben krokus-vakantie. Omdat het zo mooi weer was, ben ik de hele middag met dochterlief op stap geweest, naar Sonsbeekpark in Arnhem. Daar hebben we een Ingress-banner gewandeld: dat is een soort speurtocht, waarbij je steeds van het ene naar het andere punt loopt. Het was heerlijk en prachtig in het park! We zijn wel een beetje moe, nu. Vandaar een beetje makkelijk eten op mijn blog, vandaag. 
Het recept voor deze aardappels heb ik van Jamie. Echt super makkelijk en heel erg lekker! De schnitzels en vis en sla komen uit een Too Good To Go box. Dochterlief was erg blij dat de schnitzels erbij zaten, want die gruwelt van vis. Maar wij vonden de vis, heek-filet, hartstikke lekker!

Ingrediënten
1,5 kilo kleine aardappelen
2 schnitzels
4 heek-filets, mediterraan gekruid
1 zak slamix
1 zakje dressing
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.


Spoel de aardappelen, met schil en al even om, om eventueel zand en vuil af te spoelen. Doe ze dan in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen gaar in een minuut of 20 en giet daarna af. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze daarna allemaal even met een puree-stamper, zodat ze open barsten. Sprenkel wat olijfolie over de aardappelen en strooi er versgemalen peper en zout overheen. Zet de geplette aardappelen in de oven tot de bovenkant bruin en knapperig is.
Maak de dressing aan, volgens de aanwijzing op de verpakking. In mijn geval: mix met drie eetlepels water en drie eetlepels olie. Giet de dressing over de sla en hussel goed door. Ik heb wat sla apart gehouden, omdat de kinderen sla zonder dressing lekkerder vinden dan mét (gekkies!).


Verhit in een koekenpan een scheut olie. Bestrooi de schnitzel aan beide kanten met peper en zout. Leg, als de olie heet is, de schnitzels in de pan en bak ze aan beide kanten bruin.
Verhit in een andere koekenpan een scheut olie en bak daarin de heekfilet. Draai de vis voorzichtig om en bak de andere kant.

Leg een paar aardappelen op een bord, schep er wat sla op en leg er ofwel een schnitzel, of een heek-filet (of twee) bij.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *