Vegan coleslaw met avocado

door | 3 mrt 2019 | bijgerecht, recept, salade, vegetarisch

Vandaag hadden we een gezellig etentje met vrienden! We gingen gezellig gourmetten en iedereen nam wat mee. Dat zijn altijd de beste etentjes! Zelf nam ik deze vegan koolsalade mee, én (op veler verzoek) het toetje: semi-freddo. Die semi-freddo zal ik morgen op mijn blog zetten. 
We zouden eigenlijk ook nog spelletjes gaan doen (wij hadden ons Harry Potter Hogwarts Battle spel meegenomen en ik zag dat anderen o.a. Kolonisten van Catan en Cartagena hadden meegenomen), maar daar zijn we helemaal niet aan toegekomen. We hadden te veel bij te praten. De middag en avond vlógen om en het was erg gezellig!
Voor de oplettende lezer: deze salade heb ik al eens eerder op mijn blog gezet. Maar dan als vulling voor een omelet. Omdat het nu een los staande salade was, heb ik ‘m iets pittiger gemaakt.

Ingrediënten
200 gram witte kool (in reepjes gesneden)
4 wortelen (bospeen)
1 ui
3 rijpe avocado’s
1 limoen
1 bosje koriander (15 gram)
1 rode peper
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Als je een hele witte kool gebruikt, verwijder dan het buitenste blad van de kool en snijd de harde kern er uit. Rasp de kool in dunne reepjes. Of gebruik, zoals ik, voorgesneden witte kool.
Was de wortelen en snijd de topjes en het loof er af. Rasp ook de wortelen, met een blokrasp, of met behulp van een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Snij de peper in de lengte door en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Hou een paar korianderblaadjes apart en snij de rest van de koriander fijn.
Pers het sap uit de limoen. Pel de avocado en haal de pit eruit en prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen fijn.

Doe de kool, wortel, ui, peper en avocado-limoen mengsel in een kom. Giet er een scheutje olijfolie bij en doe er wat versgemalen peper en zout bij. Meng de groenten en de avocado-dressing goed door. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Zet een paar uur in de koelkast, zodat de smaken goed vermengen en de salade nog wat smeuiiger wordt.
Garneer de salade met de apart gehouden korianderblaadjes en eventueel een paar plakjes wortel.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *