Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

door | 19 okt 2018 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, recept, salade, saus, vegetarisch

Dit recept is geïnspireerd door Jamie’s “Mexicaanse Omelet” uit Bespaar met Jamie. Eerlijk gezegd stonden de kinderen niet te springen toen ze hoorden dat we dit zouden eten: de vorige keer vonden ze het niet zo lekker, namelijk. Veel te zuur.  Maar wij vonden het wél erg lekker en wie kookt, die bepaalt…
Maar ik heb wel de verhoudingen een beetje aangepast.  En dit keer hebben ze de koolsalade óók opgegeten. 

Voor dit recept is een keukenmachine om de groenten in reepjes te raspen erg handig. Maar je kunt het natuurlijk ook met de hand raspen. De dressing maak ik in een blender, maar als de avocado’s echt goed rijp zijn, kun je ze ook met een vork prakken.

Ingrediënten
8 eieren *)
1 halve witte kool
4 wortelen
1 ui
3 rijpe avocado’s
1 limoen
300 gram geraspte kaas
3 eetlepels magere kwark
olijfolie
zout en peper naar smaak
water
1 rode peper (optioneel)

Verwijder indien nodig het buitenste blad van de kool en snijd de harde kern er uit. Rasp de kool in dunne reepjes. Was de wortelen en snijd de topjes er af. Rasp ook de wortelen in dunne reepjes. Snipper de ui en doe de kool, wortel en ui in een kom.

Voor liefhebbers van pittig: snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in schuine reepjes en bewaar in een apart bakje. Was nu goed je handen met zeep en wrijf niet in je ogen!

Pers het sap uit de limoen. Pel de avocado en haal de pit eruit en doe het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen, de kwark, een scheut olijfolie en wat zout en peper in een blender. Blend tot een smeuiig mengsel. Je kunt eventueel nog een paar eetlepels water toevoegen om het wat minder dik te maken.
Roer de avocado-dressing goed door de geraspte groenten. Voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.

Breek twee eieren in een beslagkom en klop ze los met 1 eetlepel water en een snuf zout en peper. Voeg daarna een kwart van de geraspte kaas toe. Als het eimengsel te dik is, dan kun je eventueel nog een eetlepel water toevoegen.
Verhit (op matig vuur) in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Giet, als de olie heet is het ei-kaas mengsel in de koekenpan. Verspreid eventueel de kaasreepjes nog wat over de pan. Leg een deksel op de pan en bak de omelet tot de onderkant mooi bruin en de bovenkant volledig gestold is. Keer de omelet om (schuif de omelet op de deksel en klap deze omgekeerd weer terug in de pan) en bak de andere kant tot deze licht bruin is.

Schuif de kaasomelet op een groot bord. Schep op één helft van de omelet twee flinke opscheplepels koolsalade. klap de andere helft van de omelet erover heen. Leg er -voor de liefhebber- wat rode peper reepjes op.

Maak de andere drie gevulde kaas-omeletten op dezelfde manier.

Eet smakelijk!

*) Even over de kip en ’t ei, hè? Sinds mijn beste vriendin me vertelde over de verschillende soorten eieren koop ik altijd biologische eieren. Daarvoor dacht ik dat “scharrelei” ook gewoon ok was. Ik weet niet wat jij de voorstelt bij het woord scharrelkip, maar de kans is vrij groot dat dat beeld niet klopt. De meeste scharrelkippen komen niet buiten en lopen op een kluitje in een stal zonder daglicht. Klik hier als je meer wilt weten over verschillende typen eieren.

Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *