Saltimbocca

door | 6 mrt 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, recept, rund, toogoodtogo, vlees

Hier heb ik me -serieus!- dus echt de hele dag al op verheugd, hé? Sterker nog… al vanaf gisteravond, toen ik mijn Too Good To Go box had opgehaald en er kalfsschnitzels in zaten! Bij kalfs schnitzel denk ik namelijk meteen aan Saltimbocca. Jullie toch ook?  En er zaten ook nog groene asperge-tips bij…. liefie, m’n liefie, wat wil je nog meer?
Nu is alleen saltimbocca met aspergetips natuurlijk niet een volledige maaltijd voor een heel gezin. Maar er zat ook nog een vegetarische aubergiine bolognese in het TGTG-pakket. En ik heb er nog een eenvoudige caprese salade bij gemaakt, met rucola, tomaat, mozzarella en basilicum, voor wat extra groenten. Een héérlijke Italiaanse maaltijd, dus.  
En het was écht goddelijk! En dat zomaar op een doordeweekse woensdagavond!

Ingrediënten
2 kalfsschnitzels
6 plakken parmaham
6 blaadjes salie
3 klontjes boter (3 x 25 gram)
125 ml witte wijn
1 teen knoflook
1 bakje groene aspergetips
zout en peper

Bereiding
Dep de kalfsschnitzels droog met een keukenpapiertje. Leg drie plakken parmaham, een klein randje overlappend op elkaar en leg daarop de kalfsschnitzel. Vouw de plakken parmaham óm de kalfsschnitzel. Leg op elke ingepakte kalfsschnitzel drie blaadjes salie en prik die met een prikker vast (door de parmaham en de schnitzel).


Verhit in een pan twee klontjes boter. Als de boter bruin is. leg dan het vlees in de pan en bak aan beide kanten bruin.


Verhit intussen één klontje boter in een andere (kleine) koekenpan. Knijp, als de boter heet is, de knoflook boven de pan uit en bak de knoflook éven aan. Doe dan de groene aspergetips in de pan en bak ze even aan. Doe er één eetlepel water bij. Doe de deksel op de pan en laat een minuut of tien pruttelen.
Haal het vlees uit de pan en dek dat even af met aluminiumfolie. Giet dan de wijn in de vleespan en roer goed door zodat alle aanbaksels door de jus gaan. Kook de jus lekker in.


Leg de aspergetips op een bord en leg er een Saltimbocca op. Schep er lekker een lepel jus over.
Eet smakelijk!

Wij aten natuurlijk niet alleen maar saltimbocca…
Wij hadden voor 4 personen twee saltimbocca’s, twee hamburgers, en één vegetarische bolognese met aubergine. Dus een halve Saltimbocca per persoon, een halve hamburger, en een kleine portie bolognese.
Daarnaast heb ik nog een caprese salade gemaakt, voor de nodige groenten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *