Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

door | 11 mrt 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kip, oven, recept, toogoodtogo, vlees

’t Moest een beetje snel en makkelijk zijn, vanavond, want ik had spelletjes-avond. Dat is heel leuk: met een groepje dat ik ken via de hospita bij wie ik op kamers woonde toen ik nog studeerde, komen we één keer in de maand bij elkaar om gezellig bord- of kaartspellen te spelen. Vanavond was het bij ons. We hebben het spel “Metro” gespeeld: een spel waarbij je kaartjes met metro-sporen aan moeten leggen om voor je eigen treintjes zo lang mogelijke routes te maken. Het was weer erg gezellig!
Maar ik had dus niet zoveel tijd om te koken, omdat ik op tijd klaar moest zijn, terwijl ik pas eind van de middag thuiskwam na een werkdag in Utrecht. Vandaar dat ik voor een traybake koos. Dat is wel even wat snij-werk, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar. Lekker, en lekker makkelijk!

Ingrediënten
2 gemarineerde kipfilets
1 courgette
10 aardappelen (niet te groot)
1 pakje voorgekookte bietjes
4 wortelen (bospeen)
1 paprika
2 zoete aardappelen
peper en zout
ongeveer 1 dl olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de groenten (op de bietjes na, natuurlijk). Snij de courgette, bietjes en zoete aardappelen in plakken van ongeveer 1 centimeter dik, die je nog een keer doormidden snijdt. Snij de worteltjes in schuine plakken. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in repen. Snij de aardappels in kwarten.

Leg alle groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi zout en peper over de groenten en giet er flink wat olijfolie overheen. Hussel de groenten en de olie goed door elkaar. Als de bakplaat erg vol is (als de groenten over elkaar heen liggen), verdeel de groenten dan over twee bakplaten.
Snij de rauwe kipfilet in plakken en verdeel die plakken kippenvlees over de groenten.

Zet de bakplaten in de oven en bak 30-45 minuten tot de groenten en het vlees gaar zijn.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *