Spinaziesoep met kruiden roomkaas

door | 15 mrt 2019 | aardappel, kaas, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Thuiswerkdag = lekkere-zelfgemaakt-soep-tussendemiddag-dag! Dit is echt een súper lekkere, súper makkelijke soep. Volgens mij heb ik spinaziesoep voor ’t eerst op, toen ik met mijn tante op ski-vakantie was. Toen logeerden we in een vakantiehuis waar vegetarisch gekookt werd. Al denk ik dat de kokkin aldaar de soep wel vérs maakte: met verse spinazie, knoflook en kruiden En niet, zoals ik, de cheat-versie met diepvriesspinazie en kruidenroomkaas.  Maar deze is minstens net zo lekker en wel zo makkelijk…

Ingrediënten
1 pak gesneden spinazie (in deelblokjes)
3 aardappelen
1 ui
3 bouillontabletten (groente)
1 kuipje kruidenroomkaas
1 handje pecannoten
4 eieren
1 1/4 liter water
olijfolie

Bereiding
Kook de eieren. Ikzelf vind eieren “medium” het lekkerst, maar als je ze liever hard wilt, dan kan dat natuurlijk ook. Ik kan je niet vertellen hoe lang ze moeten. Ik heb zo’n súper handige egg timer, waarmee ik kan zien of ze zacht, medium of hard zijn.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie en fruit daarin de ui. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en bak even aan, samen met de ui. Voeg het water en de bouillonblokken toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat zachtjes doorkoken tot de aardappelblokjes gaar zijn.


Doe de spinazie deelblokjes in de pan, zet het vuur wat hoger en breng opnieuw aan de kook. Doe de kruidenroomkaas bij de soep en blijf roeren tot de kaas in de soep gesmolten is.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Giet de eieren af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snij ze doormidden.
Schep de soep op een bord en leg er twee halve eieren in. Strooi er een paar pecannoten op.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *