Saucijzenbroodjes

door | 17 mrt 2019 | lunch, oven, recept, toogoodtogo, tussendoortje, varken, vlees

Vandaag was ik met zoonlief winkelen in Arnhem: zijn broeken kwamen opeens wel héél ver boven zijn enkels uit. Het blijft lastig om nieuwe broeken voor hem te kopen: qua lengte moet hij een grotere maat, maar die zijn dan meestal veel te wijd bij zijn middel. Maar we zijn uiteindelijk geslaagd, hoor. En hij is erg blij met zijn nieuwe aanwinsten!
Voor we weg gingen heb ik als lunch nog lekker saucijzenbroodjes gemaakt. Met de varkens saucijzen uit mijn Too Good To Go pakket van gisteren. Heb je wel eens zelf saucijzenbroodjes gemaakt? Het is hartstikke makkelijk en ze zijn echt onwíjs lekker! Echt veel lekkerder dan de kant&klaar versie die je bij de bakker of in de supermarkt kunt kopen. Ik raad aan om varkenssaucijzen te gebruiken, als je daar tenminste geen principiële of religieuze bezwaren tegen hebt. Rundvlees vind ik zelf nogal droog worden in een saucijzenbroodje; varkensvlees blijft veel sappiger.

Ingrediënten
3 grote varkens saucijzen
9 bladerdeeg bladen
1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze los van elkaar op het aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien.


Haal de saucijzen uit hun velletje. Dit is even een vieze-handen-werkje: ik doe dit altijd door de saucijs in het midden te draaien, alsof het zo’n ballon is waar je een ballonfiguur van maakt. Duw het vlees tussen je vingers uit het velletje en maak er rolletjes van.

Afhankelijk van het formaat van de saucijzen, kun je uit twee tot drie rolletjes maken met één saucijs.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Pak een plakje (ontdooid) bladerdeeg, haal het plastic velletjer eraf en leg op de ene helft een rolletje vlees. Klap de andere helft van de plak bladerdeeg over het vlees heen. Duw het randje aan, aan beide kanten van het vleesrolletje.  Duw de zijkanten met een vork dicht.

Breek het ei in een schaaltje en klop het ei los. Bestrijk de saucijzenbroodjes licht met wat ei. Je kunt dit overslaan, maar dan blijven de saucijzenbroodjes best wel bleek.  Zet de bakplaat ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *