Bietensoep met appel en balsamicoazijn

door | 22 mrt 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, soep, vegetarisch

Op vrijdag werk ik, in principe, thuis. Dan kan ik dus lekker zelf soep voor lunch maken! Tijdens de kooktijd kan ik dan altijd nog wel even wat doen. Ik was eigenlijk van plan op woensdag (op mijn vrije dag) al deze bietensoep te maken, maar toen had ik nog worteltjes op te maken. Dus toen werd het wortelsoep
Maar vandaag waren de bietjes aan de beurt! Dit was de eerst keer dat ik bietensoep maakte. Het recept vond ik online. Ik kon me er nog niet zo’n voorstelling van maken: soep met bieten en appels? Maar het is heel lekker: hartig, maar toch met een zoete twist door de appels.
Lekkere combi, dit! Ga ik zeker vaker maken!

Ingrediënten
1 pak voorgekookte bieten
5 aardappels
2 kleine (of 1 grote) appel
1 ui
1 laurierblad
1 theelepel komijn
2 bouillonblokken (groente)
1 theelepel gedroogde tijm
balsamico-azijn
1 klein bekertje creme fraiche
olie
800 ml water

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit daarin de ui een minuut of tien aan. Roer regelmatig om. Schil intussen de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes bij de ui, samen met de komijn, en bak even mee. Snij intussen de bieten in blokjes en doe die bij de ui en de aardappelen. Blijf roeren. Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Doe de appel stukjes,  de tijm en het laurierblad erbij in de pan. Doe de bouillonblokken in de pan, giet het water erbij en breng aan de kook. Laat op een laag pitje ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in een bord of kom. Druppel er een paar druppels balsamico-azijn over. Veeg de balsamico-azijn heel voorzichtig uit in strepen, door er even met een lepel door te vegen. Doe er een klodder creme fraiche op en doe er nog een snufje tijm-blaadjes over.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *