Kerrie-maissoep

door | 24 mrt 2019 | lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Even een snel soepje voor de lunch. Dadelijk gaan we op verjaarsvisite bij ons nichtje. Ze is 16 geworden, net als onze dochter een paar maanden geleden! We blijven ook bij mijn schoonzus eten, dus geen avondmaaltijd op mijn blog, vandaag. Ik koos voor maissoep, want dochterlief is dól op mais. Lekker met kerrie, want dat vind ik een heerlijk combi! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb ook altijd wel een paar blikken mais in huis. De rest van de ingrediënten ook wel, eigenlijk. Hmm, op de creme fraiche na, misschien, maar die had ik nu ook nog in huis van de bietensoep van een paar dagen geleden.
Goed, wij gaan ons klaar maken voor vertrek! Fijne zondag, verder!

Ingrediënten
2 blikken mais (2 x 300 gram)
2 uien
1 theelepel kerriepoeder
40 gram boter
40 gram bloem
3 bouillontabletten (groentebouillon)
1,25 liter water
een paar eetlepels creme fraiche – optioneel

Bereiding
Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een braadpan en fruit daarin de ui met de kerriepoeder. Als de ui een beetje glazig wordt, strooi dan de bloem erover heen en roer goed door. Giet er ongeveer een half kopje water bij en roer goed door tot een smeuiige massa ontstaat. Giet, beetje bij beetje, steeds meer water in de pan en blijf goed roeren. Voeg, als al het water is toegevoegd de bouillontabletten en de mais toe. Breng aan de kook en kook een paar minuten door.


Schep de soep in een kom of bord en doe er een kloddertje creme fraiche op.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *