Even een beetje snel en makkelijk, hoor, vandaag. We zitten tegen een deadline aan op mijn werk en ik ben best wel moe als ik thuiskom, ’s avonds. Dan heb ik even niet zo’n fut meer om uitgebreid te koken…
En vanavond had ik ook nog voorlichtingsbijeenkomst over de buitenlandse reis op de school van dochterlief. En daarna, zij het iets later dan normaal, teken- en schilderles.
Morgen even een dagje vrij: weer een beetje bijkomen, zo halverwege de week.
Dit is een ideaal gerecht voor als je niet zo veel tijd en/of energier hebt: snel en makkelijk en nog lekker ook!
Ingrediënten
1 zak spruitjes (500 gram)
1 zak voorgegaarde aardappelblokjes (600 gram)
2 zoete aardappelen
1 theelepel kerriepoeder
1 punt brie (200 gram)
2-3 eetlepels amandelschaafsel
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak de spruiten schoon. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spruiten. Kook de spruiten en de zoete-aardappel samen in één pan gaar. Giet de spruiten en zoete aardappel af. Hussel, in een kom, de kerriepoeder door de voorgegaarde aardappelblokjes en doe er daarna de spruiten en zoete aardappel bij.
Vet een ovenschaal in met een scheutje olie.
Doe de spruiten, aardappelblokjes en zoete aardappel in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over.
Snij de brie in plakken en leg die over de groenten. Strooi er de amandelsnippers over.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten en de amandelsnippers mooi bruin zijn.
Eet smakelijk!
0 reacties