Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade

door | 28 mrt 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, toogoodtogo, varken, vlees

Pffff… ik had eigenlijk weer niet zo’n fut om te koken. In de Too Good To Go box van gisteren zaten schouderkarbonades en aardappelblokjes en pffff…. wat moest ik dáár nu weer mee maken?
Ik dacht eerst aan spinazie-a-la-creme erbij, maar ik moest toch nog even naar de groentewinkel voor o.a. ananas (daarover zaterdag meer!) en daar zag ik pastinaak liggen. *Plieng* Idee! Niks geen spinazie-a-la-creme: traybake! Met de aardappelblokjes en daarbij pastinaak, worteltjes en koolraap!
Ik wilde nog even snel wat boodschappen voor morgen in de supermarkt halen. Nou, dat werd niet “even gauw”… Ze zijn álles aan het verplaatsen in de supermarkt: er staat niks (nou ja, bíjna niks) meer op zijn vaste plek. Supermarkt-technisch-gezien is dat vast heel handig, want alle klanten moeten dan weer álle paden doorzigzaggen, en dan blijft er vast nog wel wat extra’s aan hun vingers kleven, dat ze eerder nooit tegenkwamen. Maar vaste-klant-technisch-gezien is het even slikken: dat je voor je gevoel in een wildvreemde winkel loopt. “Eh ja… het stónd hier altijd….” Of maakt dat voor jullie niet uit? Zijn jullie niet van die gewoonte-dieren op boodschappengebied?
Maar, op de ananassap (ook voor zaterdag…) na, heb ik alles gevonden, hoor. En ik heb ook wel de plek gevonden waar de ananassap zou moeten staan. Maar die was gewoon op…
En ’t eten? Die traybake? Ik moet zeggen dat ’t bijzonder goed smaakte! Zeker voor een dag waarop ik éigenlijk niet zo’n zin had om te koken…!

Ingrediënten
4 schouderkarbonades
1 zakje voorgegaarde aardappelblokjes (600 gram)
3 bospeentjes
3 pastinaken (niet te dik)
1/2 koolraap
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bospeen, snij het loof eraf (lekker voor ’t konijn!) en snij de wortel in niet te dikke plakjes. Was de pastinaak en snij ook deze in niet te dikke plakken. Snij de grote plakken doormidden. Snij de koolraap doormidden en snij de schil eraf. Snij in plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter. Doe de pastinaak, bospeen, koolraap en aardappelblokjes samen in een mengkom. Doe er een flinke scheut olijfolie over en roer goed door.


Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe daar de groenten op. Strooi er zout en peper over en zet de bakplaat 30-40 minuten in de oven.


Na ongeveer 20 minuten is het tijd om de karbonades te gaan bakken. Verhit twee koekenpannen met daarin een scheut olijfolie en bak daarin de karbonades om en om lekker bruin. Pas op, dit kan nogal spetteren!
Strooi er wat peper en zout naar smaak over.


Haal, als de groenten gaar zijn en beginnen te kleuren de bakplaat uit de oven. Woah… ziet dat er lekker uit, or what?

Schep de groenteblokjes op een bord en leg er een karbonaadje op.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *