Dit is een héérlijk groentegerecht met een Marokkaans tintje. Wij aten het als bijgerecht bij een Marokkaanse runderstoof met pruimen. Maar je zou het ook gewoon als vegetarisch hoofdgerecht kunnen eten, zo met die amandelen.

Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 theelepels gemalen komijn
10 gram koriander
1/2 citroen
zout en peper
1 schaaltje witte amandelen (ongezouten)
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snij de knoflook in plakjes. Was de courgette en de aubergine en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten aan. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe. Strooi de komijn en zout en peper over de groenten en voeg 100 ml water toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en stoof de groenten in ongeveer een kwartiertje gaar. Schep af en toe om. Pers het sap uit de halve citroen en roer dat door de groenten.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de amandelen goudbruin.

Strooi de amandelen op het bord over de gestoofde groenten en garneer met wat blaadjes koriander.
Serveer deze groentenschotel met couscous en eventueel Marokkaans stoofvlees.
Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial