Vannacht, om tien over twaalf, kwam dochterlief weer thuis van haar buitenlandse reis met school. Ik heb welkom-thuis-muffins voor haar gebakken. Met chocola, want daar houdt ze zo van.
Bek-af was ze, na een boordevol programma van zes dagen en een busreis van 12 uur, maar vol met verhalen. Ze grinnikt als vertelt ze wat er allemaal is gebeurd, gezegd en gedaan, en krijgt bijna (weer) de slappe lach.
“Ik vond het heel gezellig, maar ik ben blij dat ik jullie de komende twee weken niet zie!” had iemand in de bus gezegd. En daar is ze het roerend mee eens. Ze heeft het hartstikke leuk gehad. En ze is blij dat ze weer thuis is. En wij ook! Maar ze is wel een beeeetje moe, nu.

Ingrediënten
3 overrijpe bananen
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
100 gram lichtbruine basterdsuiker
225 gram bloem
3 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel baking soda
100 gram pure chocolade
cupcakevormpjes en een muffinbakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de banaan fijn. Voeg er, al roerend de olie aan toe. Roer dan de eieren erdoorheen en daarna de suiker.
Meng de bloem, cacaopoeder en bakingsoda in een mengkom. Voeg dit droge mengsel, al roerend met een houten lepel toe aan het bananenmengsel.
Hak de chocolade in stukken en roer die door het beslag.


Doe in elke opening van de muffinbakplaat een papieren cupcakevormpje. Schep, met een ijsschep een bolletje beslag in de papieren bakjes. De bakjes moeten tot net iets onder de rand gevuld zijn.


Zet de bakplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze opbollen in de oven.
Laat ze in het blok afkoelen.

Eet smakelijk!

Dit recept is uit het kookboek “Keuken – recepten uit het hart van het huis” van Nigella Lawson.

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial