Pompoen-pecanburger

door | 1 mei 2019 | avondeten, burger, hoofdgerecht, recept, vegetarisch

Mijn hartsvriendin, San, kwam gezellig een dagje, vandaag! Omdat zij vegetarisch is, en ik het kookboek De Vegabijbel nieuw heb, wilde ik daar iets uit koken. Mijn keuze viel op deze burger van pompoen, pecannoten, amandelen en hazelnoten. Ik heb er een rode uiencompote bij gemaakt: een recept van De Burgermeester. Echt een súper lekkere combi. Broodje (wit of bruin, hard of zacht – dat mag je zelf weten), blaadje kropsla, rode uiencompote, deze burger en een paar plakjes tomaat. Smullen maar!


We hebben heerlijk bijgekletst. En we hebben fijn gewandeld in het Belmonte Arboretum. Dat is zó prachtig nu! Alles (nou ja, bijna alles) staat in bloei . Je ziet er de prachtigste kleuren: rood, roze, paars, geel, oranje, wit (en natuurlijk heerlijk fris groen!). En lekker dat het me ruikt?!  Héérlijk! Het was relatief druk in het Arboretum en er werd al vanalles opgebouwd voor de veteranen op 5 mei.

Ingrediënten
400 gram pompoen, in blokjes
90 gram pecannoten
30 gram amandelen
30 gram hazelnoten
4 theelepels kurkuma
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gemalen koriander
2 eetlepels gedroogde peterselie
olijfolie
zout en peper
broodjes – wat jij lekker vindt (hard/zacht, wit/bruin)
sla
tomaat
rode uiencompote

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie, strooi er zout en peper over en bak de pompoenblokjes in 20 minuten in de hete oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.


Doe de helft van de noten in de keukenmachine en maal dat fijn. Doe geroosterde pompoenblokjes erbij en maal ook die fijn. Doe het noten-pompoenmengsel in een mengkom.
Hak de andere helft van de noten grof en doe die bij het noten-pompoenmengsel. Voeg de kurkuma, koriander, paprikapoeder en peterselie toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.


Maak met je handen 4 of 5 (al naar gelang het aantal eters) burgers.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin en krokant.

Serveer op een broodje naar keuze, met rode uiencompote, sla en een paar plakjes tomaat.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *